Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

News |
|

Un nou produs românesc recunoscut și protejat în UE: salata tradițională de icre de crap

Comisia Europeană a aprobat înscrierea produsului românesc 'Salata tradițională cu icre de crap' în registrul Specialităților Tradiționale Garantate (STG), decizia vine după ce în luna iunie a acestui an, oficialii europeni au acceptat înscrierea produsului românesc 'Salata cu icre de știucă de Tulcea' în registrul produselor care beneficiază de Indicație Geografică Protejată (IGP).
Taramasalata,Dip,With,Pita,Bread,And,Olives

Potrivit executivului comunitar, ‘Salata tradițională cu icre de crap’ este un produs obținut pe baza icrelor de crap sărate, ulei de floarea soarelui, apă minerală și suc de lămâie. Produsul este disponibil în două variante: cu sau fără ceapă. ‘Salata tradițională cu icre de crap’ este produsă din materii prime sau ingrediente care sunt utilizate tradițional.

Aceasta nouă indicație se va alătura celor 1.760 de produse deja protejate la nivel european, a căror listă este disponibilă în baza de date a denumirilor și înregistrărilor (DOOR).

Țara noastră avea anterior opt produse înregistrate pe sisteme de calitate europene, din care șapte Indicații Geografice Protejate (IGP): Magiun de prune Topoloveni, Salam de Sibiu, Novac afumat din Țara Bârsei, scrumbia de Dunăre afumată, Cârnații de Pleșcoi, Cașcaval de Săveni și Salata cu icre de știuca de Tulcea, iar Telemeaua de Ibănești pe sistemul de calitate Denumire de Origine Protejată (DOP).

La Comisia Europeană se mai află depuse documentațiile pentru încă două produse în scopul dobândirii protecției europene, ambele pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată: Telemea de Sibiu și Plăcinta dobrogeană.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii