Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Un nou produs pe piața serviciilor medicale private: consultantul medical. Cât costă serviciul?

Cinci dintre dintre furnizorii de servicii medicale private din România lansează pachete de concierge medicine. În funcție de beneficiile incluse, un astfel de pachet are un cost lunar care variază între 15 și 20 de euro.    
shutterstock_medical

Astfel, clinicile medicale Intermedicas, Sanador, Monza, Medsana, Academica și Metropolitan Hospital lansează un nou produs pe piața serviciilor medicale private – pachetele de concierge medicine cu acces la mai mulți operatori. Prin aceste servicii, pacienții au acces la o rețea de peste 1.500 de medici, iar pachetele includ peste 200 de servicii de policlinică.

Concierge medicine reprezintă o altă abordare a relației medic – pacient, prin care un consultant medical acompaniază pacientul în soluționarea problemelor medicale.

Deși există aproximativ un milion de beneficiari ai unor pachete de beneficii medicale, rafinarea serviciilor a crescut doar la nivel operațional, iar nivelul de personalizare și disponibilitate a scăzut. Totodată, nevoile clienților sunt din ce în ce mai complexe.

„După 13 ani de experiență în piața serviciilor medicale văd cum produsele existente în prezent nu mai răspund promisiunii de servicii medicale de elită. Deși infrastructura medicală s-a dezvoltat, beneficiile medicale nu au avut același avans din punctul de vedere al asistenței personalizate. Sub imperiul eficienței, căutarea soluției optime, atât pentru angajator cât și pentru angajat, s-a pierdut pe drum. De aceea, cred că este nevoie de o reinventare a sistemului actual, care să aibă în centru soluții optim personalizate (…), spune Ana-Maria Marian, CEO Intermedicas.

 

„Întotdeauna am crezut în pachetele de servicii medicale cu acces la mai mulți furnizori, dar cu acces nelimitat și prioritar. Totodată, cred că este nevoie pe piață de un serviciu medical rapid și orientat către nevoile clienților, diferit de oferta care există în prezent chiar și la operatorii mari, ofertă care, uneori, pune abonații în situația de a aștepta mai mult pentru o programare. Am mare încredere în echipa de management Intermedicas care va coordona acest proces”, spune Florin Andronescu, board director al Sanador.

 

Proiectul acesta reprezintă o reală oportunitate pentru pacienții din România. Odată cu lansarea acestui produs, clienții pot beneficia de o gamă largă de servicii medicale specializate, în cadrul unor centre de renume. Echipele medicale, cât și partenerii de încredere pe care îi regăsim în acest proiect, reprezintă avantaje considerabile pentru pacienți. La rândul nostru, la Spitalul Monza, ne bucurăm că le putem oferi acestora cele mai bune soluții pentru tratarea afecțiunilor cardiovasculare, la standarde de excelență”, a declarat Luca Militello, directorul general al Spitalului Monza.

 

„Salutăm și susținem această sinergie între operatorii privați de servicii medicale de top prin care companiile au o alternativă la abonamente, cu beneficii reale pentru angajați. Astfel, pacienții au acces la o rețea de centre medicale recunoscute în piață pentru calitatea și varietatea serviciilor oferite”, spune Vassilis Chaniotis, directorul general al Centrelor Medicale Medsana.

 

„Ne bucurăm că am găsit în Intermedicas un partener de nădejde alături de care să integrăm acest beneficiu în aria noastră de servicii și să facem, astfel, un pas important în dezvoltarea și eficientizarea activității noastre. Ne dorim ca prin acest serviciu să răspundem nevoilor cât mai multor pacienți care caută servicii medicale moderne, rapide, eficiente și cu efecte imediate, spune Andrei Gagea, director executiv al Centrului Medical Academica.

 

„Piața beneficiilor medicale a evoluat accelerat în ultimii ani, în același ritm cu așteptările oamenilor. Oferta actuală este percepută mai degrabă ca un lucru firesc decât ca un beneficiu. De aceea, credem că este nevoie de o optimizare a pieței, în care focusul să fie pe consultanță și pe îngrijire medicală personalizată, pe acces rapid și necondiționat la programări, pe transparență și dialog”, adaugă Daniela Butoi, Deputy General Director Metropolitan Hospital.

Fondată în anul 2011, Intermedicas este prima clinică din România specializată în servicii de Second Opinion medical, cu acces direct la medici de talie internațională din Europa, SUA și Japonia. Intermedicas oferă servicii de Second Opinion, diagnosticare și tratament medical în România și în străinătate și acces la specializări medicale de nișă – chiropractică, aritmologie, epileptologie. De asemenea, Intermedicas a implementat un program lunar de Visiting Professors în care pacienții pot întâlni, în fiecare lună, la București, medici cu expertiză internaționalăîn diferite practic——

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii