Cautare
, Staff

Plasamente |
|

Un nou lider pe piața auto: Proprietarul Peugeot intenționează să preia Opel și Vauxhall de la General Motors

Grupul PSA, proprietarul Peugeot şi Citroen, se află în discuții cu General Motors pentru a-i prelua divizia europeană, scrie presa internațională care citează un reprezentant al companiei.
 aboneaza-te
Geneva 2013, premierele Germaniei

Grupul PSA, care are o capitalizare de aproximativ 16 miliarde de euro, discută o potențială achiziționare a rivalului auto european Opel de la General Motors, a spus un purtător de cuvânt al constructorului francez, ca urmare a zvonurilor apărute în presa internațioanală, scrie Reuters.

PSA confirmă că explorează o serie de inițiative strategice cu GM, pentru a-și spori profitabilitatea și eficiența de operaționare, inclusiv o potențială preluare a Opel”, a declarat Bertrand Blaise, purtătorul de cuvânt al companie.

Anterior, surse ale Reuters au declarat că GM și PSA sunt în discuții avansate pentru a combina producătorul auto cu sediul la Paris cu Opel.

GM caută o sumă de mai multe miliarde de dolari pentru Opel, care operează și brandul britanic Vauxhall, deoarece dorește să îmbunătățească perspectivele privind operațiunile Opel, conform unei persoane familiare cu situația, negocierile privind evaluările fiind în curs de desfășurare, scrie Bloomberg.

Dacă tranzacția se finalizează PSA devine al doilea grup auto european, cu o cotă de piață de 16%, după Volkswagen, cu 24%, depășind actualul loc doi, Renault.

În schimb, GM, cu sediul la Detroit, în sânul industriei auto americane, ar ieși complet de pe piața europeană, perspectiva fiind cu atât mai posibilă în condițiile Brexit-ului.

În timp ce, se poate ajunge la un acord în următoarele săptămâni, surse apropiate discuțiilor iau în calcul și un eșec, deoarece negocierile sunt complexe.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii