Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

Un monolit misterios a apărut în statul Utah din SUA

Un monolit misterios, asemănător celui din filmul „Odiseea spațială 2001”, regizat de Stanley Kubrick în 1968, a apărut în deșertul Utah.
Utah Public Officials Find Mysterious Monolith

Săptămâna trecută, o echipă a Departamentului de Siguranță Publică și Fond Cinegetic din statul american Utah s-a trezit în „Odiseea spațială” a regizorului Stanley Kubrick: oamenii se aflau într-un elicopter și făceau recensământul muflonilor din sud-estul statului Utah când atenția le-a fost atrasă de un obiect care reflecta lumina soarelui. La fața locului, au descoperit un monolit înalt de 3,5 metri. Angajații DSP au constatat că obiectul perfect paralelipipedic are aspect metalic și o suprafață fină, de culoare argintiu închis.

Povestea a devenit curând virală după ce doi dintre membrii echipei au relatat incidentul la un post local de radio. Pe rețeaua Reddit s-a format un grup de inițiativă care își propunea să demareze o investigație și să localizeze monolitul. Asta după ce autoritățile din Utah au avertizat că nu vor dezvălui poziția obiectului deoarece acesta se află într-o zonă greu accesibilă și aventurierii dispuși să-l caute riscă să se rătăcească sau să rămână izolați. „Îi sfătuim pe cei care cunosc poziția monolitului să nu încerce să-l viziteze din cauza condițiilor precare ale căilor de acces”, spune un comunicat al Departmentul de Siguranță Publică din Utah.

O a doua luare de poziție a venit din partea Agenției de Administrare a Teritoriului, care îi avertizează pe eventualii exploratori că „folosirea și ocuparea domeniului public sau a resurselor acestuia fără autorizație este ilegală, indiferent de pe ce planetă veniți.”

În filmul lui Kubrick, un monolit negru tulbură siesta strămoșilor noștri, hominizii, care nu știu dacă să se teamă de bizarul obiect sau să-și satisfacă curiozitatea. În schimb, când un echipaj uman descoperă un monolit asemănător pe Lună, prima reacție (după ce se lămuresc că obiectul pare să fie inofensiv) este să-și facă o fotografie cu el.

Foto profimediaimages.ro

 

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii