Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Un milion de români ar putea fi afectați de reducerea activităţii economice

Şeful cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, a declarat aseară, la un post privat de televiziune, că guvernul se aşteaptă ca un milion de persoane să fie afectate ca urmare a restrângerii activităţii economice provocate de criza de coronavirus, informează Radio România Actualități.
 aboneaza-te
Guvernul Romania
Ionel Dancă a precizat, însă, că statul este pregătit să ofere, pe perioada stării de urgenţă, un ajutor de până la 75% din salariul mediu pe economie.
Ionel Dancă, șeful cancelariei primului ministru: „Nu sunt deocamdată foarte multe cereri de suspenadre a activităţii pentru companiile mari în mod deosebit.
La nivelul microîntreprinderilor şi întreprinderilor mici şi mijlocii avem o creştere a numărului de cereri de suspendare a activităţii, dar este important să oferim facilităţi, astfel încât aceştia să poată să-şi reia activitatea imediat ce vor depăşi această criză.
Dacă oferim o facilitate de până la 75% din salariul mediu brut pe economie, pentru un milion de angajaţi impactul ar fi undeva la aproximativ patru miliarde de lei pentru o lună”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii