FacebookTwitterLinkedIn

Interdicţia impusă de administraţia Trump cu privire la descărcarea aplicaţiei chineze TikTok, care ar fi trebuit să intre în vigoare pe 12 noiembrie, a fost blocată de un judecător federal, scrie Variety. 

Creatorii TikTok au susţinut că ordinul executiv al preşedintelui Trump prin care era stabilită o interdicţie completă a aplicaţiei în SUA încalcă dreptul la libertatea de expresie, scrie news.ro.

Judecătorul districtual Wendy Beetlestone din Pennsylvania a scris că reclamanţii „au demonstrat posibilitatea clară de daune ireparabile”. De asemenea, ea a mai remarcat faptul că descrierile făcute de Guvernul american referitor la ameninţarea pe care o reprezintă aplicaţia TikTok sunt formulate „ipotetic”, astfel, nu a putut descoperi riscul prezentat. 

Decizia a venit după ce, pe 28 septembrie, un alt judecător a blocat interdicţia de descărcare a TikTok în SUA cu câteva ore înainte de intrarea în vigoare.

Cei trei creatori de conţinut TikTok în cazul din Pennsylvania – Douglas Marland, Cosette Rinab şi Alec Chambers – au deschis proces preşedintelui Donald Trump şi lui Willbur Ross, secretarul american al Comerţului, pe 18 septembrie.