Cautare




, Contributor

Social media |
|

Un judecător federal blochează ordinul executiv al lui Trump cu privire la aplicaţia TikTok

Interdicţia impusă de administraţia Trump cu privire la aplicaţia TikTok a fost blocată de un judecător federal.  
TikTok Trump

Interdicţia impusă de administraţia Trump cu privire la descărcarea aplicaţiei chineze TikTok, care ar fi trebuit să intre în vigoare pe 12 noiembrie, a fost blocată de un judecător federal, scrie Variety. 

Creatorii TikTok au susţinut că ordinul executiv al preşedintelui Trump prin care era stabilită o interdicţie completă a aplicaţiei în SUA încalcă dreptul la libertatea de expresie, scrie news.ro.

Judecătorul districtual Wendy Beetlestone din Pennsylvania a scris că reclamanţii „au demonstrat posibilitatea clară de daune ireparabile”. De asemenea, ea a mai remarcat faptul că descrierile făcute de Guvernul american referitor la ameninţarea pe care o reprezintă aplicaţia TikTok sunt formulate „ipotetic”, astfel, nu a putut descoperi riscul prezentat. 

Decizia a venit după ce, pe 28 septembrie, un alt judecător a blocat interdicţia de descărcare a TikTok în SUA cu câteva ore înainte de intrarea în vigoare.

Cei trei creatori de conţinut TikTok în cazul din Pennsylvania – Douglas Marland, Cosette Rinab şi Alec Chambers – au deschis proces preşedintelui Donald Trump şi lui Willbur Ross, secretarul american al Comerţului, pe 18 septembrie.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii