FacebookTwitterLinkedIn

Pe 6 iulie, pe tot globul s-a sărbătorit Ziua Internațională a Sărutului, un eveniment marcat de germanii de la Glashütte Original printr-o ediție specială – noul PanoMatic Luna, pavat cu diamante și rubine roșii ca focul iubirii.

Cadranul este o capodoperă, în sfârșit, un ceas feminin simplu, curat, elegant, dar și feminin, și șarmant, în același timp. Pe fundalul din sidef se desfășoară poezia lunii curbate, în relief, alături de cerul presărat cu stele. Apertura fazelor lunii este plasată în dreptul orei 14.00, iar grațioasa curbură a fost obținută după multe teste și cu ajutorul măiestriei maeștrilor din manufactura de cadrane a mărcii, situată în Pforzheim.

Spectacolul schimbării fazelor lunii este completat de cei 18 indecși din rubin, plasați pe cealaltă parte a cadranului și care conferă ceasului o luminozitate specială, încadrând și afișajul descentrat al orelor și al minutelor. În stilul clasic al modelelor Pano, fazele lunii și celebra Glashütte Original Panorama Date sunt localizate pe partea dreaptă a cadranului, iar secunda periferică, orele și minutele se pot citi pe axa stângă a aceluiași cadran minunat, alb ca laptele.

Luneta noului PanoMatic Luna este pavată cu 64 de diamante care totalizează aproape un carat, îmbrățișând astfel carcasa din oțel, cu un diametru de 39,4 mm, a cărei coroană este ornată cu un rubin. Îmi place foarte mult și cureaua roșie, roșie, roșie – din piele de aligator de Louisiana.

Ce se află la interior este cel puțin la fel de frumos și spectaculos precum exteriorul – calibrele Glashütte Original sunt printre cele mai frumos decorate din întreaga industrie a ceasurilor. Calibrul automatic 90-12 este realizat in-house și poate fi admirat, în toată splendoarea sa, prin capacul transparent din cristal safir.

Noul PanoMatic Luna este limitat la doar 50 de piese și va fi disponibil și cu curele albe, albastre sau maron.

În România, Glashütte Original se găsește la Helvetia Luxury Watches.