FacebookTwitterLinkedIn

Octopus Energy Ltd. a declarat că dorește să facă din Marea Britanie „Silicon Valley of Energy” și a detaliat un plan de extindere a platformei sale de cloud computing, cunoscută sub numele de Kraken, care urmărește să facă mai ușor și mai ieftin pentru oameni utilizarea energiei regenerabile, relatează Bloomberg.

Măsura vizează în special absolvenții și va ajuta Octopus să își dubleze forța de muncă până la sfârșitul anului 2021, potrivit unui comunicat al companiei. Pozițiile sunt pentru Londra, Brighton, Warwick și Leicester.

Tehnologia Kraken în domeniul energiei verzi

De asemenea, Octopus Energy, înființată acum patru ani, va construi un centru de tehnologie, știință a datelor și inteligență artificială în Manchester, în nordul Angliei.

„Companiile tehnologice din Marea Britanie, precum Octopus, ne asigură că vom continua să reconstruim mai ecologic și să rămânem un lider mondial în domeniul energiei regenerabile, a spus primul ministru Boris Johnson.

Săptămâna trecută, Octopus Energy a cumpărat start-up-ul Evolve Energy, ca parte a unei investiții de 100 de milioane de dolari pe piața americană. Directorul executiv, Greg Jackson, a declarat că tehnologia Kraken a Octopus are același potențial ca și App Store-ul Apple când a fost lansat pentru prima dată.

„Prin Kraken, platforma noastră energetică bazată pe cloud, revoluționăm industria energetică și creăm locuri de muncă nu doar prin creșterea cererii de surse regenerabile la prețuri accesibile, ci prin facilitarea dezvoltării industriilor noi și emergente precum vehiculele electrice, încălzirea electrică și agricultură verticală”, a spus Jackson.