FacebookTwitterLinkedIn

“Fotbal pentru Prietenie”, unul dintre cele mai importante programe internaționale de responsabilitate socială din toate timpurile, organizat pentru copii sportivi și implementat de Gazprom (partener oficial al FIFA și al ediției 2018 a Cupei Mondiale din Rusia) vor întâmpina tinerii ambasadori din România în stagiul final al programului care va avea loc în luna iunie la Moscova.

Programat în jurul ceremoniei de deschidere a Cupei Mondiale FIFA, “Fotbal pentru Prietenie” va găzdui tineri din 211 țări și regiuni – implicându-i în serii de proiecte comune și evenimente care celebrează cele nouă valori umane esențiale pe care se bazează programul: prietenie, egalitate, corectitudine, sănătate, pace, devotament, victorie, tradiție și onoare.

După efectuarea procesului de selecție bazat pe criteriile internaționale ale proiectului și realizat în colaborare cu Federația română de Fotbal, Victor Stancovici și Maria Dan, ambii cu vârsta de 12 ani, au fost aleși să reprezinte România în calitate de „tineri Ambasadori” în rolurile de Tânăr Fotbalist, respectiv Tânăr „Jurnalist”, în cadrul evenimentelor finale din sezonul actual Fotbal pentru Prietenie care vor avea loc la Moscova, în Rusia, între 8-15 iunie 2018.

VEZI PUBLICITATEA CONSUMATĂ DE BĂNCI – TRIMESTRUL I 2018

Tânărul fotbalist al României , Victor Stancovici, va juca pe teren în poziția de apărător, în echipa mixtă internațională a prieteniei „Humpback Whale (Balena cu cocoașă)” – una dintre cele 32 de echipe internaționale de copii care participă anul acesta în proiect. Victor va juca în echipă alături de copii din Argentina, Insulele Virgine Britanice, Algeria, Estonia și Senegal.

Alături de prietenul ei fotbalist din România, Maria Dan, în vârstă de 12 ani, își va reprezenta țara în calitate de „Tânăr Jurnalist” – unul dintre cei 211 copii care vor participa la documentarea evenimentelor finale din cadrul sezonului actual Fotbal pentru Prietenie, ca membri ai Centrului Internațional de Presă pentru Copii. Alături de ei, se așteaptă ca mai mult de 5.000 de reprezentanți de vârf din casele de presă din întreaga lume să fie prezenți la Moscova pentru a raporta evenimentele din etapa finală a proiectului Fotbal pentru Prietenie 2018.

De-a lungul anilor, fotbalul și prietenia au fost sprijinite în mod direct la nivel global și local de mulți dintre cei mai importanți funcționari și legende din domeniul sportului internațional, printre care se află Secretarul General FIFA, domnișoara Fatma Samoura și celebrul fotbalist olandez Marco Van Basten.

Astfel, Tinerii Ambasadori ai României au avut plăcerea de a-l întâlni pe Miodrag Belodedici, context în care au prezentat principiile, valorile și programul proiectului din acest an – și au împărtășit simbolul cheie al proiectului – Brățara Fotbalului și a Prieteniei!

VEZI PUBLICITATEA CONSUMATĂ PE TELEVIZIUNILE DE FILME ȘI SERIALE! 

În cadrul evenimentelor finale din program, toți tinerii fotbaliști vor fi implicați în Tabăra pregătitoare a prieteniei, sub îndrumarea Tinerilor Antrenori și sub supravegherea unor jucători celebri, în timp ce toți copiii prezenți vor participa, de asemenea, la Școala celor Nouă Valori – acomodându-se cu valorile esențiale ale proiectului în diverse moduri.

În exprimarea sprijinului său oficial pentru proiectul Fotbal pentru Prietenie, Organizația Națiunilor Unite a felicitat această inițiativă atât pentru caracterul unic la nivel global al programului educațional, cât și pentru dorința de a numi Echipele Internaționale ale Prieteniei după animale pe cale de dispariție de pe toate continentele lumii – alertând oamenii în legătură cu posibilitatea dispariției lor.

Evenimentele principale pentru copii care vor avea loc la Moscova în luna iunie vor fi Campionatul Mondial al Echipelor Internaționale Fotbal pentru Prietenie – pe 12 iunie – și cel de-al Șaselea Forum Internațional Fotbal pentru Prietenie, pe 13 iunie.