Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Un emisar OMS prognozează un al treilea val, considerând răspunsul Europei ca fiind „incomplet”

Un trimis special al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a prognozat un al treilea val de pandemie în Europa, la începutul anului 2021, dacă autoritățile nu vor interveni în mod eficient.  
David Nabarro

„Nu au reușit să construiască infrastructura necesară în lunile de vară, după ce au ținut primul val sub control. Acum avem al doilea val. Dacă nu vor construi infrastructura necesară, vom avea un al treilea val la începutul anului viitor“, a caracterizat David Nabarro intervenția guvernelor europene, într-un interviu acordat ziarelor elvețiene.

Europa s-a bucurat pentru scurt timp de scăderea ratelor de infecție care acum cresc din nou. Nabarro a avertizat că Elveția ar putea ajunge la ”un număr foarte ridicat de îmbolnăviri şi decese”, în condițiile în care țara pemite practicarea schiului cu măști în gondole.

”După scăderea ratelor de infectare, şi vor scădea, atunci vom putea să fim cât de liberi dorim să fim. Dar acum, ar trebui să fie deschise staţiunile de schi? În ce condiţii?”, a declarat emisarul publicaţiei Solothurner Zeitung.

Nabarro a salutat răspunsul unor țări asiatice, cum ar fi Coreea de Sud, unde infecțiile sunt acum relativ scăzute.

„Oamenii sunt pe deplin angajați, adoptă comportamente care fac dificilă transmiterea virusului. Se mențin la distanță, poartă măști, se izolează când sunt bolnavi, se spală pe mâini și igienizează suprafețele. Astfel, protejează cele mai vulnerabile grupuri.”

Nabarro a adăgat că Asia nu a relaxat restricțiile prematur. „Trebuie așteptat până când numărul cazurilor este scăzut și rămâne scăzut. Reacţia Europei a fost incompletă”, a concluzionat el.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii