FacebookTwitterLinkedIn

Primul episod dezvăluie modul în care câțiva inventatori extraordinari au înțeles, exploatat și folosit energia, descoperind astfel cele mai revoluționare invenții ale tuturor timpurilor: motorul cu abur, generatorul electric și turbina cu abur.

În al doilea episod, Michael și echipa sa dezvăluie lanțul de evenimente care au făcut posibilă minunea de zi cu zi a călătoriei rapide și sigure la nivel global. Venită direct de la fabrica de motoare de aviație Rolls Royce, aceasta este povestea celor trei invenții care au definit o epocă: locomotiva cu abur, motorul cu combustie internă și motorul cu reacție.

Cel de-al treilea episod dezvăluie modul în care nici o altă invenție nu a mișcorat distanțele de pe glob mai mult decât abilitatea noastră extraordinară de a vorbi unul cu celălalt peste mări, oceane și continente. Trei inventatori au exploatat electricitatea și electromagnetismul, iar geniul lor a dus la apariția telegrafului electric, a telefonului și a comunicării fără fir.

Episodul final prezintă modul în care capacitatea de a înregistra evenimente live ne transformă pe toți în vecini virtuali și reprezintă o parte fundamentală a lumii noastre moderne. Inventatorii prezenți in documentar au abordat aspectele complexe în materie de chimie și electronică, care au dus la invenția fotografiei fixe, a imaginilor cinematografice și a televiziunii.

BBC Knowledge poate fi recepționat în rețelele Telekom, Digi şi Orange TV.