Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Un documentar la BBC Knowledge prezintă 12 invenții care au transformat lumea

BBC Knowledge prezintă Joi, 15 ianuarie, de la ora 23:00, documentarul „Geniul invențiilor” în care Michael Mosley (foto) și echipa sa prezintă douăsprezece invenții care au transformat lumea și au contribuit la crearea lumii moderne.
??????????????????????????????????????????????

Primul episod dezvăluie modul în care câțiva inventatori extraordinari au înțeles, exploatat și folosit energia, descoperind astfel cele mai revoluționare invenții ale tuturor timpurilor: motorul cu abur, generatorul electric și turbina cu abur.

În al doilea episod, Michael și echipa sa dezvăluie lanțul de evenimente care au făcut posibilă minunea de zi cu zi a călătoriei rapide și sigure la nivel global. Venită direct de la fabrica de motoare de aviație Rolls Royce, aceasta este povestea celor trei invenții care au definit o epocă: locomotiva cu abur, motorul cu combustie internă și motorul cu reacție.

Cel de-al treilea episod dezvăluie modul în care nici o altă invenție nu a mișcorat distanțele de pe glob mai mult decât abilitatea noastră extraordinară de a vorbi unul cu celălalt peste mări, oceane și continente. Trei inventatori au exploatat electricitatea și electromagnetismul, iar geniul lor a dus la apariția telegrafului electric, a telefonului și a comunicării fără fir.

Episodul final prezintă modul în care capacitatea de a înregistra evenimente live ne transformă pe toți în vecini virtuali și reprezintă o parte fundamentală a lumii noastre moderne. Inventatorii prezenți in documentar au abordat aspectele complexe în materie de chimie și electronică, care au dus la invenția fotografiei fixe, a imaginilor cinematografice și a televiziunii.

BBC Knowledge poate fi recepționat în rețelele Telekom, Digi şi Orange TV.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii