FacebookTwitterLinkedIn

Denumită “Le Spectre de la Rose”, după celebra creaţie a baletului rusesc, această nestemată de 14,83 de carate a fost vândută la licitaţie la Geneva, miercuri seara, de casa Sotheby’s, informează AFP, citată de Agerpres.

Piatra preţioasă este ovală și măsoară 1,7 cm lungime şi 1,27 cm lăţime. Este cel mai mare diamant de acest tip, violet-roz din clasa „vivid“, care a fost pus în vânzare în cadrul unei licitaţii.

Diamantul a fost vândut în câteva minute, la licitaţia organizată online din cauza pandemiei de coronavirus.

Benoit Repellin, director de vânzări în cadrul departamentului destinat bijuteriilor de top de la Sotheby’s din Geneva, a declarat că este vorba despre un record pentru un diamant violet-roz. Dar este vorba despre o nestemată pură în totalitate, excepţională prin mărime şi culoare, a mai spus specialistul.

Și originea sa este, de asemenea, una de excepţie. Piatra preţioasă a fost extrasă şi tăiată dintr-un diamant brut de 27,85 carate – cel mai mare diamant brut roz extras în Rusia.

Înainte de licitaţie, casa Sotheby’s i-a estimat valoarea între 23 şi 28 de milioane de dolari.

Cumpărătorul a licitat prin telefon și a dorit să rămână anonim.

Recordul absolut pentru cel mai scump diamant roz adjudecat vreodată la licitaţie este deţinut de “CTF Star Pink”, care s-a vândut cu 71,2 milioane de dolari în 2017, la Hong Kong.