Cautare
, Contributor

Media şi entertainment |
|

Un Crăciun în stil punk

Dacă reușești să treci – amuzându-te, de ce nu? – de glumele obscene din ”Bad Santa 2”, vei înțelege mesajul de Crăciun prezent în peliculă.
Bad Santa_1

Chiar când să intru în sala de la Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City, pentru a viziona pelicula ”Bad Santa 2”, distribuită în România de Freeman Entertainment,cu premiera azi, 25 noiembrie, sunt oprit de o reporteriță TV care vrea să-mi pună câteva întrebări. ”Considerați că un astfel de film alterează spiritul Crăciunului?”, este una dintre acestea. Îmi amintesc primul film din serie, așa că știu la ce se referă. ”Nu cred, până la urmă este o convenție în care intri ca spectator, știi ce fel de film este și vii să-l vezi ca să te distrezi, să râzi”, îi răspund. ”Dar ați veni să vedeți acest film cu un copil?”, vine următoarea întrebare. ”Cu siguranță nu!”, răspund.

Într-adevăr, să vii cu copilul la un astfel de film nu este deloc indicat, decât în cazul în care vrei să-i provoci celui mic traume psihologice care vor dura, probabil, toată viața. Nu aș recomanda pelicula nici persoanelor extrem de pudice sau celor care nu suportă limbajul obscen.

”Animale fantastice și unde le poți găsi” nu este doar un film despre vrăjitori, ci și o parabolă despre excluziunea socială a celor care sunt diferiți.

După ce am vizionat ”Bad Santa 2” mi-a venit în minte o asociere: filmul este asemenea unei melodii punk, în care cuvintele ”urâte” sunt folosite din plin, dar care transmite totuși un mesaj puternic, ilustrat în acest caz prin relația dintre Willie (Billy Bob Thornton) și Merman Thurman (Brett Kelly), un tânăr de 21 de ani și 110 kilograme, cu voce de soprană, care scoate la iveală bruma de umanitate rămasă în Moș Crăciunul cel Rău.

„Bad Santa 2” marchează revenirea pe marile ecrane a câştigătorului Premiului Oscar Billy Bob Thornton în postura de anti-erou preferat al Americii din preajma sărbătorilor de iarnă.

Florence: O viață pentru muzică

Alimentat de whiskey-ul de proastă calitate, lăcomie şi ură, Willie face din nou echipă cu micul şi furiosul său partener, Marcus (Tony Cox), pentru a distruge o gală de caritate organizată in Ajunul Crăciunului. Şi de această dată aventurii i se alătură ,,puştiul” supraponderal şi mereu exaltat, Thurman Merman (Brett Kelly), o rază a soarelui de 110 kilograme al cărei scop este să scoată la iveală bruma de umanitate existentă în Willie.

Hacksaw Ridge nu este un film despre război, ci o peliculă despre convingeri și crezuri, care definesc oamenii și care sunt, uneori, cele mai puternice arme.

Problemele cu figura maternă ies la iveală atunci când îşi face apariţia câştigătoarea Premiului Oscar Kathie Bates, în rolul detestabilei Sunny Soke, o mamă desprinsă parcă dintr-un film de groază. O scorpie de dimensiuni cosmice, Sunny ridică ştacheta şi implicit ambiţiile grupului, în timp ce cumva reuşeşte să scadă standardele comportamentului delincvent. Willie este şi mai chinuit acum de dorinţa tulburătoare de a-i intra în graţii voluptoasei şi graţioasei Diane (Christina Hendricks), directoarea galei de caritate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii