FacebookTwitterLinkedIn

Și, deși, de-a lungul timpului, acesta s-a axat pe dezvoltarea și configurarea serviciilor de recrutare clasică pentru companii: consultanță, training, dezvoltare personală, head-hunting sau leasing de personal, experiența în domeniu a scos la iveală nevoia companiilor de inovație în procesul recrutării: și anume de o soluție prin care acestea să-și eficientizeze procesul recrutării.

Astfel a luat naștere conceptul FIVEKEEP.com, o platformă inovatoare care se adresează companiilor mici și mijlocii și care are la bază identificarea aptitudinilor comportamentale ale candidaților prin filtrarea datelor personale relevante din CV-urile acestora, cu ajutorul algoritmilor dezvoltați de echipa proprie de psihologi și analiști.

„Ne-am dorit ca această platformă să fie accesibilă pentru IMM-uri, care, din lipsă de fonduri sau de oameni, nu apelau la soluțiile specialiștilor în recrutare, și să ofere rapiditate în procese pentru că timpul devine o resursă din ce în ce mai valoroasă pentru companii, indiferent de mărimea lor,” a specificat Mihai Rizan, fondatorul FIVEKEEP.com.

Potrivit acestuia, prin intermediul platformei, angajatorii eficientizează procesul de angajare a persoanelor compatibile cu posturile vacante, prin optimizarea timpului necesar parcurgerii CV-urilor și selecției candidaților.

Totodată, scad riscul angajării unei persoane incompatibile cu cerințele postului, dar și costurile procesului de recrutarem, susține fondatorul platformei. Algoritmii prin care se realizează compatibilitatea funcțional comportamentală a candidaților nu implică niciun fel de cunoștințe de psihologie din partea angajatorului.

   „În domeniul resurselor umane există unele din cele mai vechi paradigme din business – <<omul își caută un loc de muncă>>. Ceea ce facem noi este să schimbăm ordinea în propoziție – <<locul de muncă își caută om!>>”, a mai precizat Mihai Rizan.

FIVEKEEP.com a luat naștere la Brașov, în urma unei investiții inițiale de 100.000 de euro din fonduri europene, la care s-a adăugat și o investiție personală de 150.000 euro.