Cautare
, Contributor

Social media |
|

Un antreprenor român a lansat o platformă digitală ce promite nemurirea

Marius_Ursache.jpg
Marius Ursache, co-fondator agenției de branding Grapefruit, a lansat  împreună cu o echipă de antreprenori de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), Entrepreneurship Development Program, o platformă digitală revoluționarăm ce promite nemurirea.

Startup-ul Eterni.me este o platformă bazată pe inteligență artificială care va colecta toate datele generate de o persoană în cursul vieții și va genera un avatar, care poate simula interacțiunea unei persoane cu ceilalți, chiar și după moartea sa.

Platforma se bazează pe algoritmi de inteligență artificială care vor genera un alter-ego digital, pe baza datelor și informațiilor digitale generate în timpul vieții—de la fotografii și emailuri, la postări pe Facebook, Twitter sau LinkedIn.

Pe durata vieții, posesorul acestui alter-ego va putea să ajusteze cunoștințele și chiar personalitatea avatarului.

Aflată încă în stadiul de prototip, platforma Eterni.me a fost deja accesată de 55.000 de utilizatori în doar patru zile de la lansarea site-ului, iar numărul celor înscriși pentru etapa de testare se ridică la 3.000 după doar o săptămână.

„Eterni.me încearcă să rezolve într-un mod diferit o problemă frecventă—odată ce murim, se pierde o mare parte din ceea ce am gândit sau creat în timpul vieții. Ne propunem să păstrăm cât mai mult din ceea ce este fiecare și să oferim generațiilor următoare posibilitatea de a accesa aceste informații într-un mod cât mai autentic”, a declarat Marius Ursache.

„Am avut reacții extrem de diverse când ne-am anunțat intențiile—de la oameni care ne-au oferit instant acces la datele lor personale, la amenințări și injurii pe email sau pe diverse site-uri. Știu foarte bine că este un subiect controversat și că mulți văd în această inițiativă o blasfemie sau un atac la umanitate, însă această tehnologie va deveni realitate, mai devreme sau mai târziu, —nimeni nu se îndoiește de asta. Ce nu se știe încă e când și cine va face acest lucru posibil”, a adăugat Ursache.

O versiune preliminară (beta) a Eterni.me va fi disponibilă în 2015, exclusiv pe bază de invitație și va viza, pentru început, piața din Statele Unite ale Americii.        

Bazat pe o temă recurentă în cărți sau filme science-fiction, Eterni.me încearcă să vină cu o abordare a acestei teme care să fie viabilă economic, deși tehnologia va trebui să mai progreseze pentru a da senzația unui interlocutor uman autentic.

Ideea lui Marius Ursache a fost pusă în aplicare alături de o echipă de șapte antreprenori, ingineri software și designeri, ca parte a programului Entrepreneurship Development Program de la MIT în Statele Unite.

Marius a mai lucrat până acum cu Bill Aulet, Directorul Martin Trust Center for MIT Entrepreneurship, contribuind la realizarea cărții ,,Disciplined Entrepreneurship” și la DEToolbox.com, o serie de instrumente online pentru antreprenorii la început de drum.

 În România, Marius Ursache a pus bazele Grapefruit, o agenție de digital product development, pe care o conduce în prezent din poziția de Chief Design Officer.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii