Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

IT |
|

Un antivirus pentru Mac, lansat exclusiv în România

antivirus_shutterstock.jpg
O nouă generaţie de produse pentru utilizatorii de Mac a fost lansată pe piaţă de producătorul român de soluţii de securitate informatică.

Bitdefender, producătorul român de soluţii de securitate informatică atestat pe plan internațional, lansează în exclusivitate pentru România o nouă generaţie de produse pentru utilizatorii de Mac.  Bitdefender Antivirus for Mac va fi disponibil exclusiv în România timp de o săptămână de la lansare. El propune ca noutate un motor de scanare mai rapid decât generaţia precedentă, dezvoltat special pentru cerinţele sistemului de operare OS X. Produsul integrează tehnolgia TrafficLight, o aplicaţie ce filtrează traficul de web şi blochează accesul la paginile cu malware, protejând astfel browsere-le principale (Safari, Chrome, Firefox), mai ales în cazul atacurilor de tip phishing.

„Raportat la baza totală de utilizatori ai sistemului de operare, Flashback a reuşit să infecteze un procent mult mai mare de computere, decât a reuşit cel mai agresiv virus de Windows. Mai multe surse din industrie au dat numărul total de infecţii cu Flashback ca fiind de peste 600.000 de useri, practic o populaţie de dimensiunile unui oraş european major”, a argumentat Cătălin Cosoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

În timpul scanării sunt verificate atât amenințările informatice caracteristice Mac-urilor, cât și cele pentru Windows, deoarece Macurile conectate la o reţea  pot fi „gazde” şi transmite către ceilalţi utilizatori anumite componente de malware scris special pentru Windows.

Bitdefender are aproximativ 500 milioane de utilizatori individuali și companii în lume. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii