Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Imobiliare |
|

Un alt mare dezvoltator imobiliar din China a intrat în criză. Fantasia Holdings Group are datorii de sute de milioane de euro

Fantasia Holdings Group este cel de-al doilea dezvoltator imobiliar major din China care intră în criză, după Evergrande.
China

Fantasia Holdings Group a intrat în criză după ce nu a reușit luni să ramburseze obligațiunile scadente, în valoare de 205,7 milioane de dolari, potrivit Bloomberg.

Totodată și Fitch a redus ratingul Fantasia de la B la -CCC, ceea ce înseamnă „risc de credit substanțial”, cu o „posibilitate reală” de neplată și estimează că dezvoltatorul imobiliar are de plătit obligațiuni internaționale de aproape 2 miliarde de dolari, până la sfârșitul anului viitor, precum și aproape 1 miliard de dolari pentru obligațiuni locale, potrivit Reuters.

Dezvoltatorul imobiliar chinez are o valoare de piață de 415 milioane de dolari. Din 9 septembrie, acțiunile sale au scăzut însă cu aproape 60%.

Fantasia Holdings Group este dezvoltator de apartamente de lux, cu sediul în Shenzhen, activ pe piață din 1996.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii