Cautare
, Contributor

Lideri |
|

Ultimele două zile la Vatican ale Papei Benedict al XVI-lea

papa_benedict.jpg
Papa își va încheia oficial atribuțiile joi, 28 februarie, la ora locală 20:00, după ce îi va saluta, joi dimineaţa, pe cardinalii prezenţi la Roma.

În seara zilei de joi, fostul Suveran Pontif se va deplasa la Castelul Gandolfo (situat în apropierea Romei) pentru a locui în reşedinţa papală de vară.

Începând de vineri, Benedict al XVI-lea va fi numit "Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea, Papă emerit" sau "Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea, pontif roman emerit", a anunţat purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, părintele Federico Lombardi, însă nu va reveni la numele său, Josef Ratzinger.  

Totodată, purtătorul de cuvânt a explicat că din momentul în care nu va mai fi Papă, Benedict al XVI-lea va purta veşminte albe, simple, diferite totuși de cele papale.

Decanul Colegiului Sacru, Cardinalul Angelo Sodano, va trimite cardinalilor invitaţii pentru "Congregaţiile" premergătoare Conclavului, începând de vineri, însă acestea nu vor începe până luni, 4 martie. În total, 115 cardinali sunt așteptați să sosească la Roma pentru a participa la Conclavul care va desemna succesorul lui Benedict al XVI-lea.

"Sfântul Părinte se pregăteşte de ultima audienţă generală de miercuri, în rugăciune", a mai spus purtătorul de cuvânt al Vaticanului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii