FacebookTwitterLinkedIn
Moderatoarea ultimei dezbateri prezidențiale de aseară din Nashville, Kristen Welker de la televiziunea NBC, a deschis seara cu tema noului coronavirus.
Președintele Donald Trump și-a apărat modul în care a gestionat COVID-19. El a justificat că au murit mai puțini americani decât anticipaseră unele proiecții, în vreme ce Joe Biden a arătat că mai mult de 220.000 de americani au fost uciși de COVID-19.
Joe Biden: „Suntem pe cale de a intra într-o iarnă neagră, o iarnă neagră și nu are nici un plan clar și nici o perspectivă de a avea un vaccin pentru o majoritate a americanilor până la jumătatea anului viitor”.
Donald Trump: „Nu cred că vom avea deloc o iarnă grea, trebuie să ne revenim. Nu putem închide națiunea noastră.”
Discuția pe tema securității naționale s-a transformat rapid într-un schimb de acuzații reciproce de corupție. Cei doi candidați sau acuzat unul pe celălalt în legătură cu faptul că ar fi primit milioane de dolari de la țări și entități străine, notează corespondentul Radio România Actualități în SUA.
Donald Trump: „Joe a primit 3,5 milioane de dolari de la Rusia. Au venit prin Putin, pentru că a fost foarte bun prieten cu un fost primar al Moscovei”.
Joe Biden: „Rusia vrea să se asigure că nu voi fi ales viitorul preşedinte al Statelor Unite, pentru că ruşii ştiu că îi cunosc şi ei mă cunosc pe mine. Nu am luat nici un ban de la nici o sursă străină niciodată în viaţa mea. Am aflat că acest preşedinte are un cont secret în China, face afaceri în China şi îmi spune că eu primesc bani de la China. Nu am luat nici un ban de la nici o ţară niciodată.”