FacebookTwitterLinkedIn

Confidențialitatea datelor și reducerea costurilor operaționale se numără printre principalele beneficii pentru care organizațiile din IT, agricultură și retail aleg să externalizeze serviciile de salarizare către o companie specializată, susține mai arată compania de externalizare și consultanță de afaceri Accace.

În agricultură această practică reprezintă doar o externalizare a riscului aferent, pentru altele, cum ar fi retailul, externalizarea serviciilor de contabilitate reprezintă o reducere semnificativă a timpului petrecut pentru introducerea de date contabile și procesarea acestora, în timp ce companiile din IT apelează la aceste servicii deoarece preferă să se concentreze pe core-business și să externalizeze tot ceea ce nu se încadrează în această categorie.

În 2015, un element de noutate în zona de salarizare va consta în posibilitatea de a accesa online și de pe dispozitivele mobile fluturașii de salariu sau foile de pontaj, precum și rapoartele de salarizare ale managerilor. Similar, o nouă tendință pe piața de contabilitate va fi creșterea gradului de digitalizare și automatizare a introducerii de date.