FacebookTwitterLinkedIn

Primul ministru britanic Boris Johnson a anunțat ieri că Marea Britanie își va redeschide magazinele și centrele comerciale după relaxarea restricțiilor de luna viitoare, stabilind un orar pentru business-uri ca parte din programul de relaxare, potrivit Reuters.

Boris Johnson a declarat într-o conferință de presă că, începând cu 1 iunie, piețele, showroom-urile și centrele comerciale se vor redeschide doar în condiții de siguranță, respectând măsurile de protecție împotriva Covid-19.  Toate celelalte business-uri din retail își vor relua activitatea de pe 15 iunie, dacă respectă măsurile impuse de guvern.

Johnson dorește să restarteze economia Marii Britanii, economie care s-a confruntat cu criza coronavirus de la începutul carantinei menită să oprească răspândirea infecției cu coronavirus. În declarația sa, Boris Johnson a menționat “Astăzi, vreau să ofer sectorului de retail detalii despre intenția de a redeschide business-urile pentru a se putea pregăti”.

Guvernul a stabilit că magazinele care vând haine, pantofi, jucării, mobilă, cărți, electrocasnice, dar și studiourile foto, croitoriile și casele de licitații se vor redeschide începând cu 15 iunie, având la dispoziție trei săptămâni pentru a se putea pregăti.