FacebookTwitterLinkedIn

Reprezentanți ai poliției au declarat că cetățenii Marii Britanii au încetat să mai respecte regulile de distanțare încă din weekend, când vremea a fost însorită. Abia de astăzi britanicii au voie să facă grătare în aer liber, să organizeze petreceri în grădină și să se întâlnească în grupuri de maxim 6 persoane. Cu toate acestea, nimic nu i-a oprit pe aceștia să încalce regulile în weekend, informează The Telegraph.

Noua îndrumare a autorităților este de a încuraja poliția să continue să le explice cetățenilor și să se implice în stabilirea ordinii în comunități. Ei trebuie să se asigure că cetățenii nu se strâng în grupuri prea mari și nu dau petreceri cu mulți invitați.

De miercuri, 13 mai, când a început relaxarea restricțiilor în Marea Britanie, a scăzut și numărul de amenzi date de organele de poliție. Numărul de amenzi pentru cetățenii care au încălcat regulile a fost de 841, comparativ cu 15.000 de amenzi pe timpul perioadei de izolare.

Ken Marsh, președintele Federației de Poliție Metropolitană, a declarat „Nu cred că publicul ia prea mult în seamă ceea ce vede. Ei fac ceea ce vor să facă. În ceea ce privește aplicabilitatea, nu cred că se mai respectă regulile”. Acesta a mai declarat că la Londra s-au produs un abuz pe scară largă a regulilor. “A fost foarte, foarte aglomerat. Am avut o mulțime de adunări de oameni care nu respectau regulile”, a mai adăugat Ken Marsh.