FacebookTwitterLinkedIn

Școlile private nu vor ține cont de indicațiile primite de la Guvern și se vor deschide la începutul noului an școlar, în septembrie, conform The Telegraph.

Unele dintre cele mai prestigioase instituții plătitoare de taxe își vor înființa propriile sisteme de urmărire ale bolii pe care le vor pregăti până în septembrie. Ca răspuns la o contestație legală a politicilor sale de izolare, într-un document al Înaltei Curți, guvernul a recunoscut oficial că închiderea școlilor era o recomandare, nu o măsură impusă.

Liderul unei școli private a declarat că directorii sunt supărați pe miniștrii britanici din cauza faptului că aceștia sunt indeciși, menționând că școlile s-ar fi putut deschide în siguranță în acest semestru.

La începutul acestei săptămâni, noile îndrumări oficiale au stabilit că fiecare elev din învățământul primar din Anglia se poate întoarce la școală înainte de începerea verii, dar doar pentru o zi. În trecut, oficialii au spus că doar elevii din clasa a 10-a și a 12-a se vor putea întoarce la școală înainte de începerea verii.

Barnaby Lenon, președintele Consiliului Școlilor Independente, a cerut miniștrilor să le dea directorilor libertatea de a redeschide școlile  așa cum ar trebui să se întâmple, din septembrie. Barnaby Lenon, fostul director al Școlii Harrow, a declarat că acum școlile private doresc acordarea unui grad mai mare de flexibilitate în ceea ce privește modul de redeschidere.