FacebookTwitterLinkedIn

Economia Marii Britanii nu reușește să iasă din criza Covid-19, fiind considerată bolnavul Europei, întrucât recuperarea se situează mult în urma vecinilor săi, informează The Telegraph.

Economiștii avertizează că Marea Britanie se confruntă cu „ce este mai rău din ambele lumi”, suferind cea mai gravă lovitură economică din Europa și un număr mare de decese, în timp ce recuperarea pe ambele planuri se petrece mult mai lent decât în restul statelor de pe continent.

Conform datelor despre deplasare ale HSBC adunate din 12 mari state europene, britanicii petreceau cel mai puțin timp la locurile de muncă și în mijloacele de transport la începutul lunii iunie. De asemenea, economiștii de la Barclays au averizat că recuperarea este blocată la “o viteză redusă”, în timp ce creșterea cheltuielilor consumatorilor a încetinit în prima jumătate a lunii iunie.

Ehan Harris, economistul Băncii din America, a prezis că Marea Britanie va înregistra cea mai slabă performanță economică din 2020 în Europa, înregistrând și una dintre cele mai ridicate rate de deces Covid-19.
Economia se va redresa lent, înregistrând o creștere în formă de U, în locul unei reveniri rapide în formă de V, așa cum prevăzuse Banca Angliei.