FacebookTwitterLinkedIn

Începând cu 4 iulie, cetățenii britanici ar putea pleca în vacanțe în străinătate dacă miniștrii aprobă noile planuri privind podurile aeriene, informează The Telegraph. Pe 29 iunie, Boris Johnson va anunța dacă s-au stabilit poduri aeriene cu un număr limitat de țări în care gradul de infectare cu coronavirus este scăzut.

Acest lucru ar însemna că turiștii britanici vor putea pleca în vacanțe fără să fie nevoie să petreacă 14 zile în izolare la întoarcere. Turiștii străini vor putea, de asemenea, să viziteze Marea Britanie fără obligația de a se izola la aterizare.

Cu toate acestea, călătoriile în grupuri vor fi restricționate, fiind posibile doar vacanțele cu familia sau apropiații care locuiesc în aceeași gospodărie, cu excepția cazului în care guvernul va relaxa măsurile de distanțare socială până atunci.

Toți turiștii vor fi obligați să respecte regulile de distanțare socială în țara în care călătoresc, ceea ce înseamnă că statele cu restricții similare cu cele ale Regatului Unit vor fi, cel mai probabil, primele aprobate.