FacebookTwitterLinkedIn

Guvernul întocmește un plan de reguli prin care să poată oferi cetățenilor șansa de a se bucura de mai multă relaxare în ceea ce privește restricțiile din timpul pandemiei. Astfel, tinerii își vor putea vizita părinții, se vor putea organiza petreceri în grădină sau grătare, informează The Telegraph.

La sfârșitul lunii iunie, cetățenii britanici vor putea participa la întruniri sociale cu un număr limitat de participanți. Primul ministru Boris Johnson a făcut public noul plan al guvernului într-o ședință ieri. Chiar dacă relaxarea restricțiilor va aduce mai multă libertate, cetățenii trebuie să fie precauți pentru că pandemia nu a luat sfârșit.

Propunerea de a aproba întruniri sociale poate ajuta oamenii să se reunească în grupuri de maximum 10 persoane. Această decizie vine după ce SAGE, Grupul Științific Consultativ pentru Situații de Urgență, a declarat că răspândirea virusului este puțin probabilă în spații deschise, potrivit The Telegraph.

Susținând aceeași idee de “bulă socială”, luna viitoare când se vor redeschide școlile, elevii vor putea participa la cursuri în grupuri de maximum 15 persoane. Astfel, se va încerca minimizarea riscului de râspândire a Covid-19.

În UK, relaxarea restricțiilor a început în urmă cu două săptămâni, când un singur locuitor dintr-o gospodărie avea voie să se întâlnească cu o altă persoană din altă casă într-un spațiu public.