FacebookTwitterLinkedIn

Polițiștii, echipați complet pentru proteste, se pregătesc să țină piept protestelor și divergențelor care ar putea apărea între susținătorii mișcării Black Lives Matter și protestatarii de extremă dreaptă, relatează The Telegraph.

Organizarea forțelor de poliție apare ca răspuns la criticile aduse Poliției Metropolitane pentru tacticile abordate weekend-ul trecut. Ofițerii de poliție păreau nepregătiți să înfrunte mulțimile la protestele de sâmbăta trecută de vreme ce nu erau echipați cu căști și scuturi. Aceștia au fost atacați de protestatari cu sticle și fumigene în centrul Londrei.

Peste 30 de unități de sprijin public, fiecare cu câte 24 de polițiști care au fost special antrenați pentru astfel de scenarii, vor fi pregătite să înfrunte un potențial conflict dintre trei grupuri de protestatari.

În timpul protestelor Black Lives Matter au fost vandalizate numeroase statui din Londra. Tocmai de aceea Alianța Democrată de Fotbal susținută de Tommy Robinson, activistul de extremă dreaptă, a solicitat fanilor să meargă la Londra pentru a proteja monumentele împotriva vandalilor.

Îngrijorarea polițiștilor s-a intensificat după ce veteranii militari au sugerat că și ei vor merge la Londra, fiind revoltați din cauza faptului că  statuia din Piața Parlamentului a lui Winston Churchill și Cenotaful au fost vandalizate.

Ken Marsh, președintele Federației de Poliție Met care reprezintă ofițerii din prima linie și care și-a criticat șefii pentru că nu le-a oferit echipamentul corespunzător, a declarat că Dame Cressida Dick, comisarul Met, l-a asigurat că vor primi echipamentul necesar.

“Veți vedea mai mulți ofițeri pregătiți corespunzător. Ne îngrijorează declarațiile lui Tommy Robinson, dar și grupul de veterani care vor veni să protejeze statuia lui Winston Churchill”, a mai declarat Ken Mash.