Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

UK: Cheltuielile publice anti-COVID-19 au ajuns la 190 miliarde de lire sterline

Cheltuielile publice alocate de Regatul Unit pentru lupta împotriva coronavirusului au crescut la aproape 190 miliarde de lire sterline, potrivit ultimelor cifre ale Trezoreriei britanice, după suplimentarea cu 30 de miliarde anunțată de cancelarul Rishi Sunak, care conduce ministerul de Finanțe.
deficit uk coronavirus

Suma de 30 de miliarde depășește bugetul de sănătate pentru 2020-21 și va fi alocată în principal achiziției de echipamente de protecție, precum și efectuării de teste și monitorizării persoanelor infectate, relatează BBC, fiecărei persoane revenindu-i aproape 3000 de lire sterline.

Costul crizei a crescut cu peste 40% față de luna trecută, când suma estimată a fost de 133 de miliarde lire sterline.

Potrivit Institutului de Studii Fiscale, deficitul bugetar pe fondul scăderii masive a veniturilor la stat va depăși cea mai recentă estimare a Oficiului pentru responsabilitate bugetară, de 300 de miliarde lire sterline.

Rishi Sunak a declarat că prioritatea lui este ca oamenii să revină la muncă, dar a recunoscut că sprijinul oferit de guvern nu va fi suficient pentru a preveni dificultățile economice și adâncirea deficitului în următorii ani.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii