Cautare
, Forbes Staff

Tech |
|

UiPath numește un nou director financiar: Mihai Faur este înlocuit cu un executiv străin de la HP

UiPath, primul unicorn românesc, companie specializată în Robotic Process Automation (RPA), anunță numirea lui Marie Myers în funcția de director financiar al companiei.
Myers

Din poziția de Chief Financial Officer (CFO), Myers îi va raporta direct lui Daniel Dines, CEO și Co-fondator UiPath, și va oferi expertiză financiară pentru companie.

Myers se alătură echipei UiPath de la HP, unde a fost Global Controller și Executive Officer. Conducând o echipă de 2.200 de angajați, ea a fost responsabilă atât de declarațiile financiare din toate țările în care operează HP, cât și de operațiunile financiare ale HP la nivel global. Myers și-a petrecut cea mai mare parte a carierei la HP și Compaq, deținând mai multe funcții de conducere, printre care VP Finance Operations al diviziei de imprimante și PC și Chief Audit Executive.

Myers a condus inițiativa “Finanțele viitorului” la HP, îndrumând organizația să adopte tehnologii disruptive emergente – cum ar fi RPA și Artificial Intelligence (AI) – pentru a-și moderniza operațiunile financiare.

În 2018 ea a fost inclusă de către Houston Business în categoria Women Who Mean Business, în 2017 a fost numită HP Working Mother of the Year de către revista Working Mother, iar în 2016 a fost în Top 40 Under 40 in Finance și a fost aleasă de către University of Queensland drept Alumna of the Year. Este fondatoarea și președintele emerit al Anti-Grey Market Alliance Board și servește în comitetele University of St. Thomas Advisory din Houston, Girlstart Council for Houston, și University of Queensland in America, Inc.

“Este o oportunitate incredibilă să mă alătur UiPath în această fază de creștere și dezvoltare și să ajut compania să răspundă cererii accelerate de RPA. Vă pot vorbi din experiență despre modul în care această tehnologie poate aduce valoare într-o companie și asta mă anima cu adevărat,” a spus Myers.

Directorul financiar anterior al UiPath, Mihai Faur, va deține funcțiile de Corporate Controller și Chief Accounting Officer, și va raporta lui Myers. “Mihai a construit o operațiune financiară globală incredibilă pentru a facilita creșterea fantastică a UiPath și sunt încântată să lucrez îndeaproape cu el pentru a duce UiPath la nivelul următor,” a comentat Myers.

“Marie ni se alătură într-o etapă foarte importantă de creștere a companiei. Suntem încântați că cineva de calibrul și experiența ei va conduce operațiunile financiare pe măsură ce ne pregătim pentru următoarea etapă. Experiența ei în a conduce operațiuni financiare globale și în implementarea tehnologiilor de automatizare o recomandă drept CFO-ul ideal pentru UiPath și suntem entuziasmați să vedem ce va reuși să facă în calitate de membru al echipei noastre”, a declarat Dines.

UiPath promovează conceptul ‘un robot pentru fiecare persoană,’ oferind pregătire și colaborare gratuite și facilitând învățarea de noi abilitați de către roboți prin intermediul AI și Machine Learning. Misiunea companiei este să pună la dispoziție aptitudini specifice erei digitale la mai mult de un milion de oameni prin intermediul UiPath Academic Alliance. Platforma de enterprise Robotic Process Automation (RPA) a companiei a automatizat deja milioane de procese repetitive pentru companii și organizații guvernamentale din toată lumea.

Compania a primit finanțări de peste 400 de milioane de dolari din partea Accel, CapitalG, Credo Ventures, Digital East Fund al Earlybird, IVP, Kleiner Perkins, Madrona, Meritech, Seedcamp și Sequoia.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii