Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

UGIR: Apel pentru măsuri imediate și proporționale situației și riscului pentru economia României

Uniunea Generală a Industriașilor din România face apel la autoritățile statului Român pentru a acționa în direcția asigurării ajutorului financiar necesar pentru măsurile de care are nevoie acum și va avea și mai mult nevoie în viitorul apropiat, economia României.
shutterstock_1668055930

UGIR propune următoarele măsuri în scrisoarea deschisă adresată conducerii statului:

  1. Preluarea soluțiilor legislative din Germania și Franța, sau alte state mebre U.E. în privința relațiilor de muncă și scutirilor/înlesnirilor oferite angajatorilor si, indirect, angajaților.
  2. Contractarea unor credite de la BERD, BCE care să acopere măsurile ferme asumate de autorități.
  3. Rechiziționarea resurselor naturale necesare acoperirii garanțiilor pentru credite luate de stat în scopul salvării economiei. Rechiziționarea resurselor naturale va fi făcută pentru perioada de timp necesară să acopere rambursarea acestor credite.

 

De asemenea UGIR propune adaptarea Codului Muncii cu privire la clarificarea condițiilor de muncă flexibilă, pentru a crește șansele de păstrare a locurilor de muncă fixe ale angajaților, dar și pentru a flexibiliza angajarea temporară. Realocarea sumelor necheltuite din fondurile europene către apeluri de proiecte cu aprobare rapidă, de valoare medie (200 mii – 1 milion euro), care să fie disponibile pentru angajatorii ce doresc să facă investiții care să securizeze locurile de muncă, indiferent de domeniul de activitate. Lansarea de investiții publice, în special cele ce presupun lucrări de construcții, inclusiv prin accesarea de fonduri europene pentru finanțarea acestora

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii