Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

UE vrea să taxeze 70.000 de companii pentru acces pe piața unică

Johannes Hahn, comisarul european pentru buget, a cerut statelor membre să sprijine introducerea unor taxe, precum și o taxă anuală care va fi percepută de la 70.000 de mari companii pentru acces pe piața unică.
 aboneaza-te
Johannes Hahn

Johannes Hahn, comisarul european pentru buget, a cerut statelor membre să sprijine introducerea unor taxe, precum și o taxă anuală care va fi percepută de la 70.000 de mari companii pentru acces pe piața unică. Scopul perceperii de noi taxe este de a finanța programul de relansare economică, informează Agerpres.

În interviul acordat cotidianului Financial Times, comisarul european a declarat că trebuie să se găsească o cale pentru a putea oferi noi surse de venituri Comisiei Europene. Astfel, aceasta își va putea asigura gestionarea datoriilor ce urmează să fie asumate, potrivit planului de salvare economică, în valoare de 750 miliarde de euro.

Taxa de acces care va fi percepută de la marile companii, un proiect încă în stadiu incipient în interiorul Comisiei, ar urma să ia forma unei sume forfetare ce va fi plătită anual pentru utilizarea pieţei unice. Valoarea taxei depinde de mărimea companiei. Noua taxă face parte dintr-un pachet de opţiuni de majorare a veniturilor, care include venituri din extinderea schemei de tranzacţionare a emisiilor de poluare, o taxă pe carbon, şi o taxă pe companiile digitale, conform Agerpres.

“Ceea ce ţintim este ca, cel mai târziu la finele lui 2027, să avem un flux stabil de noi resurse proprii la bugetul nostru” a declarat Johannes Hahn.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii