FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit oficialilor europeni, valoarea planului de redresare este de 672 de miliarde de euro, reprezentând subvenţii şi împrumuturi acordate ţărilor membre UE, notează AFP.

„Cu voturile pozitive ale parlamentelor austriac şi polonez, cele 27 de state membre au finalizat procesul de aprobare parlamentară”, a anunţat, pe Twitter, comisarul european pentru buget, Johannes Hahn.

Primele plăți urmează să fie oferite statelor membre pentru a finanța proiecte în ceea ce privește tranziţia verde şi digitală, și, potrivit reprezentanților Uniunii, în cel mai optimist caz, acestea sunt prevăzute pentru sfârşitul lunii iulie.

Totodată, în planul de redresare se specifică faptul că ratificarea de către cele 27 de state membre este esenţială pentru a se putea împrumuta banii necesari pe pieţe, iar o singură semnătură lipsă ar fi putut duce la eşecul proiectului.

Principalele state beneficiare în această primă etapă sunt Spania şi Italia, care ar urma să primească aproximativ 70 de miliarde de euro fiecare. Acestea sunt urmate de Franţa, cu aproape 40 de miliarde de euro.