Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

UE: Respinge solicitările din industria oțelului

Uniunea Europeană a anunțat marți că respinge solicitările primite din sectorul oțelului, solicitări ce presupuneau reducerea cotelor pentru importurile de oțel.  
 aboneaza-te
industria otelului

Uniunea Europeană a anunțat marți că respinge solicitările primite din sectorul oțelului, solicitări ce presupuneau reducerea cotelor pentru importurile de oțel, informează Reuters, citat de Agerpres.

Principalii exportatori de oţel în UE sunt China, India, Rusia, Coreea de Sud, Turcia şi Ucraina.

În 2018, UE a introdus cote pentru importurile de oţel pentru a proteja sectorul de importurile provocate de tarifele introduse de SUA.

În martie 2018 tarifele vamale americane de 25% la importurile de oţel şi de 10% la importurile de aluminiu intraseră în vigoare. Începând cu iunie 2018, acestea au fost aplicate și producătorilor din UE. Impunerea tarifelor a dus la închiderea efectivă a pieţei SUA şi la majorarea exporturilor către UE.

Începând din luna martie, cererea de oţel în Uniunea Europeană a scăzut cu aproximativ 50%. Acest lucru a dus la închiderea temporară a multor oţelării, conform unui comunicat al producătorilor şi sindicatelor din industrie.

Un document oficial al UE publicat marți arată că industria oţelului a fost grav afectată de pandemia de coronavirus. Cu toate acestea, se consideră că nu sunt necesare schimbări drastice, deoarece actualele cote pentru importurile de oţel nu sunt utilizate integral.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii