Cautare
, Contributor

Tech |
|

UE recomandă Google, Microsoft şi altor companii de tehnologie să ofere mai multă transparență

Uniunea Europeană recomandă giganților din tehnologie să ofere mai multă transparenţă privind ierarhizarea rezultatelor căutărilor.  
social media

Google, Microsoft şi alte companii de tehnologie ar trebui să ofere mai multă transparenţă referitoare la modul în care ierarhizează rezultatele căutărilor, potrivit noilor recomandări ale Comisiei Europene publicate luni.

Recomandările, care au intrat în vigoare imediat, vor fi urmate săptămâna viitoare de publicarea unui proiect de reguli care ar putea impune în cele din urmă restricţii suplimentare sectorului tehnologic, transmite Reuters.

Aceste recomandări stabilesc standardul pentru transparenţa algoritmului ierarhiei şi vor creşte echitatea în economia platformelor online, ceea ce va susţine inovaţia şi bunăstarea pentru milioane de europeni”, a declarat comisarul european pentru Concurenţă, Margrethe Vestager, într-un comunicat.

De asemenea, Vestager va prezenta, pe 15 decembrie, proiectul de reguli pentru companiile din tehnologie.

Practicile de căutare online ale Google i-au adus amenzi totale de peste 8 miliarde de euro (9,71 miliarde de dolari) în perioada 2017-2019, de la autorităţile de reglementare antitrust din UE.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii