FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit celui mai recent raport Eurostat, până la sfârșitul lunii mai au fost produse 2,7 milioane de tone de carne de vită în UE. Producția a fost limitată în primele două luni ale anului, în special în ianuarie, dar acest lucru a fost compensat de creșterea producției din martie până în mai.

Scăderi mari s-au înregistrat în țări precum Irlanda, Germania și Suedia, scrie EuroMeatNews.com.

Privind datele pe țări, Spania a obținut cea mai mare creștere efectivă a producției de carne de vită în acest interval (+17.000 de tone), urmată de Franța (+10.000 de tone) și Portugalia (+3.000 de tone). Italia și Polonia au avut și ele o producție mai mare.

Pe de altă parte, producție mai mică au înregistrat Irlanda (-17.000 tone), Germania și Suedia (ambele -5.000 tone). Olanda și Belgia au produs, de asemenea, mai puțin de la an la an.

„Privind numărul de bovine sacrificate, un total de 9,2 milioane de capete au fost procesate în blocul comunitar între ianuarie-mai (inclusiv), în creștere cu 0,8% față de aceeași perioadă a anului trecut. În mod surprinzător, Spania a condus topul (+63.000 de capete), urmată de Italia (+31.000 de capete) și Franța (+23.000 de capete). Declinurile au venit din Irlanda (-43.000 de capete), Turcia (-20.000 de capete) și Suedia (-17.000 de capete)”, a adăugat Hannah Clarke, analist AHDB.

Comisia Europeană prognozează că producția de carne de vită va scădea cu 1,4% în 2021 în general, parțial din cauza scăderii efectivelor de bovine. În consecință, se estimează că importurile de carne de vită din UE vor crește cu 8% pe ansamblu.