FacebookTwitterLinkedIn

Poziția Comisiei față de acest sector vine după o anchetă de un an privind sistemele de asistență vocală şi alte dispozitive conectate la internet, transmite Reuters. Anchete similare din trecut s-au finalizat cu declanşarea unor cazuri împotriva companiilor şi aplicarea unor amenzi semnificative, în sectoare precum comerţul electronic, produsele farmaceutice, serviciile financiare şi energie.

Am văzut indicii că unele practici pe care le cunoaştem prea bine pot duce la dezechilibre şi la apariţia unor gardieni. Şi din rezultatele preliminare publicate astăzi, se pare că preocupările noastre sunt împărtăşite de mulţi jucători”, a declarat comisarul european pentru concurenţă Margrethe Vestager.

Este prea devreme pentru a spune dacă ancheta va duce la procese în instanță împotriva giganților tehnologici, adaugă Vestager.

Amazon a declarat că există o concurenţă intensă pe piaţa caselor inteligente. “Nu va fi şi nu ar trebui să existe un singur câştigător. Astăzi, Alexa este compatibil cu peste 140.000 de produse inteligente pentru casă şi le facilităm producătorilor de dispozitive integrarea Alexa direct în propriile lor produse“, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Consultarea publică privind sistemele de asistență vocală se întinde pe o perioadă de 12 săptămâni și  se va încheia pe 1 septembrie. Un raport final va fi prezentat în prima jumătate a anului 2022.

Alexa, Siri şi Google Assistant sunt cele mai populare sisteme de asistenţă vocală din Europa. Piaţa globală s-ar putea dubla la 8,4 miliarde de dispozitive între 2020 şi 2024, potrivit Statista.