Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

UE investește peste 33 miliarde de euro în reţelele de infrastructuri din sectorul digital, energetic şi al transporturilor

Oficialii UE alocă 33,7 miliarde de euro pentru digitalizare, inclusiv în sectoarele Energie şi Transporturi.
Double,Exposure,Of,Handshake,And,Silhouette,Of,Wind,Turbine,At

În acest sens, Parlamentul European şi Consiliul UE au ajuns la un acord în ceea ce privește Mecanismul pentru Interconectarea Europei (MIE).

Conform acestuia, programul stabilit va sprijini dubla tranziţie verde şi digitală, informează Agerpres.

„Componenta digitală a programului privind Mecanismul pentru interconectarea Europei va contribui la dezvoltarea şi implementarea de infrastructuri digitale transfrontaliere inovatoare, securizate şi sustenabile, pentru a favoriza dezvoltarea reţelelor şi a serviciilor digitale şi pentru a seconda viziunea Europei în deceniul digital pentru 2030, pornind de la obiectivele societăţii gigabiţilor pentru 2025. De asemenea, această componentă va dota principalele axe de transport, cum ar fi căile rutiere şi feroviare, dar şi rutele şi porturile maritime, cu o conectivitate rezilientă şi de mare viteză.

În acelaşi timp, cetăţenii săi vor beneficia de conexiuni mai rapide şi reziliente pentru îmbunătăţirea învăţării online, un acces la servicii digitale mai eficiente şi un potenţial crescut în ceea ce priveşte colaborarea la distanţă”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Pentru a fi validat, următorul pas este acela ca cele două instituții europene (Parlamentul European și Consiliul European) să aprobe acordul în mod oficial.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii