Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

UE doreşte să contracteze încă 1,8 miliarde de doze de vaccin pentru 2022 şi 2023

Comisia Europeană discută cu statele membre ale UE pentru a obţine aprobarea lor în vederea iniţierii negocierilor cu Pfizer-BioNTech pentru contactarea a până la 1,8 miliarde de doze de vaccin anti-COVID-19, care să fie livrate în anii 2022 şi 2023.  
vaccin UE COVID

Comisia Europeană a decis deja să abordeze Pfizer-BioNTech în această chestiune şi guvernele statelor UE sprijină planul ei, dar încă nu există o aprobare definitivă, relatează Reuters.

De asemenea, o sursă a Comisiei Europene a declarat agenţiei France Presse că noul contract de 1,8 miliarde de doze va fi pentru vaccinuri anti-COVID-19 de ”a doua generaţie”, adică adaptate pentru viitoarele variante ale coronavirusului, transmite Agerpres.

Un purtător de cuvânt al Comisiei a confirmat planul de achiziţie a dozelor suplimentare, inclusiv faptul că a fost identificat un producător de vaccin anti-COVID-19 realizat cu tehnologia ARN mesager (ARNm), dar a refuzat să nominalizeze Pfizer-BioNTech.

Un alt vaccin ARN mesager autorizat în UE este cel produs de compania americană Moderna, iar compania germană CureVac încearcă de asemenea să obţină autorizarea vaccinului său creat cu aceeaşi tehnologie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii