Cautare
, Contributor

Lideri |
|

UE a demarat o procedură de infringement împotriva României. Care este motivul

Comisia Europeană solicită României, printr-o scrisoare de punere în întârziere, să alinieze legislaţia naţională în concordanță cu Directiva UE privind emisiile industriale.  
Comisia-Europeana1.jpg

Prin scrisoarea de punere în întârziere, Comisia a deschis formal procedura de infringement.

Sistemul juridic din România nu garantează implementarea unor obiective cheie din Directivă, în special acela că instalaţiile pot să funcţioneze numai dacă au autorizaţie. Pe de o parte, în forma actuală, sistemul legal din România prevede penalităţi foarte mici şi inadecvate, care nu asigură eficienţa, proporţionalitatea şi descurajarea cerută de Directivă. Pe de altă parte, autorităţile române nu reuşesc să implementeze actuala legislaţie într-o manieră coerentă la nivel administrativ (de exemplu prin suspendarea funcţionării instalaţiilor fără autorizaţie), în timp ce justiţia din România nu reuşeşte să pună în aplicare sancţiunile”, subliniază Comisia Europeană, printr-un comunicat emis astăzi.

Directiva 2010/75/UE privind emisiile industriale are drept obiectiv prevenirea şi reducerea emisiilor industriale dăunătoare în UE.  România are la dispoziţie două luni pentru a remedia deficienţele identificate de Comisie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii