Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Agricultură |
|

UE a decis: tarif zero la importurile de porumb

Reprezentanții Uniunii Europene au anunțat reducerea la zero a tarifului la importurile de porumb, pentru a ține cont de creșterea prețurilor la porumb în SUA ca urmare a revizuirii estimărilor cu privire la recolta americană în sezonul 2020/21.
 aboneaza-te
shutterstock_1661053321

Oficialii Comisiei Europene au declarat că noul tarif zero se va aplica și importurilor de secară si sorg informează Reuters, citată de portalul Agrofood.ro.

“Tariful revizuit este calculat pe baza diferenței dintre prețul de referință european și valoarea de referință mondială pentru porumb – calculată ca preț CIF (care include costul, asigurarea și transportul mărfii în portul Rotterdam)”, a informat executivul comunitar într-un comunicat de presă.

Comisia a precizat că tariful la importurile de porumb, sorg și secara a fost revizuit de mai multe ori în ultimele luni, începând de la finele lunii aprilie, ca urmare a unei scăderi semnificative a prețului CIF la porumb în SUA, în principal ca urmare a unei scăderi semnificative a cereri de bioetanol în SUA.

Conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică, România a exportat, în primele cinci luni din 2020, cereale în valoare de 1,138 miliarde de euro, cu 30,1% mai mult comparativ cu perioada similară a anului anterior. Exporturile de grâu și meslin au totalizat 472,118 milioane de euro, reprezentând 41,4% din total exporturi de cereale, iar cele de porumb 592,457 milioane de euro (52% din total).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii