FacebookTwitterLinkedIn

UE dorește să se înarmeze cu noi „puteri” asupra marilor companii de tehnologie, inclusiv capacitatea de a-i forța să renunțe sau să vândă unele dintre operațiunile lor europene, dacă se consideră că dominanța lor pe piață amenință interesele clienților și ale rivalilor mai mici, potrivit Financial Times.

Thierry Breton a declarat pentru Financial Times că „remediile” propuse, despre care a spus că vor fi utilizate doar în circumstanțe extreme, includ și capacitatea de a exclude grupurile mari de tehnologie de pe piața unică.

În plus, Bruxelle-ul are în vedere un sistem de rating care să permită publicului și părților interesate să evalueze comportamentul companiilor și respectarea impozitelor.

„Utilizatorii acestor platforme au impresia că sunt prea mari ca să le pese”, a spus Breton, care conduce revizuirea regulilor digitale din bloc. „[În] anumite condiții putem avea și puterea de a impune separarea structurală.”

Comentariile sale au urmat unei consultări publice cu privire la viitoarea lege a serviciilor digitale din UE, care va stabili noi reguli privind responsabilitățile platformelor în tratarea conținutului ilegal și dezinformării online.