Cautare
, Contributor

Sănătate |
|

UE ar putea plăti peste 10 miliarde de dolari pentru vaccinurile Pfizer și CureVac

Uniunea Europeană ar putea plăti mai mult de 10 miliarde de dolari pentru a rezerva sute de milioane de doze de vaccinuri dezvoltate de Pfizer-BioNTech și CureVac.    
vaccin coronavirus

Astfel, UE a fost de acord să plătească 15,50 euro pe doză pentru vaccinul COVID-19 dezvoltat de Pfizer și BioNTech, a declarat pentru Reuters un oficial al UE care a solicitat să-și păstreze anonimatul.

Acest lucru ar însemna un preț global de până la 3,1 miliarde de euro pentru 200 de milioane de doze, crescând la 4,65 miliarde de euro dacă se achiziționează încă 100 de milioane de doze opționale în cadrul tranzacției, a spus oficialul.

Informațiile privind prețurile, nedivulgate anterior, confirmă faptul că UE plătește mai puțin pe doză decât Statele Unite pentru furnizarea inițială a acelui vaccin, mai precizează Reuters.

De asemenea, acordul include o asigurare pentru țările UE pentru a obține despăgubiri dacă companiile redirecționează doze către Statele Unite, potrivit sursei.

Totodată, UE a încheiat acordul cu CureVac săptămâna aceasta pentru a asigura furnizarea de până la 405 milioane de doze, dintre care 180 milioane sunt opționale. Aceasta a convenit separat să plătească 10 euro pe doză pentru o aprovizionare inițială de 225 de milioane de doze, preț redus de la cei 12 euro pe care compania i-a stabilit.

Societatea CureVac s-a angajat să înceapă livrările până la sfârșitul lunii martie.

Nu este clar dacă cele 180 de milioane de doze suplimentare ar costa 10 sau 12 euro fiecare. Cu toate acestea, sub prețul de 10 euro, blocul ar plăti 4,05 miliarde de euro pentru 405 milioane de doze.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, organul executiv al blocului, a refuzat să comenteze termenii și prețurile contractelor de vaccin, deoarece acestea sunt confidențiale.

Pfizer a declarat că BioNTech utilizează o formulă de stabilire a prețurilor bazată pe volum și date de livrare, iar acordul cu UE a reprezentat cea mai mare comandă până în prezent.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii