Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

UE aprobă preluarea ArcelorMittal Galați de către Grupul britanic Liberty

Uniunea Europeană a aprobat tranzacția dintre Liberty și ArcelorMittal privind preluarea unor combinate siderurgice deținute de ArcelorMittal, printre care și cel de la Galați.
ArcelorMittal Galati Organic Coated Line 4

GFG Alliance, grupul care deține Liberty, și-a anunțat intenția de a integra mai multe afaceri în domeniul oțelului, ingineriei și mineritului într-o singură entitate globală, capabilă să acopere activele din Marea Britanie, Europa și Australia.

Potrivit reprezentanților companiei, noul conglomerat va include toate activitățile din domeniul siderurgic și al ingineriei în Marea Britanie, activitățile siderurgice din Whyalla, o serie de mine de aur și mine de cocs metalurgic din Australia și, odată finalizată tranzacția, cele șapte combinate siderurgice achiziționate de la ArcelorMittal în Europa. Noul grup format va exclude afacerile GFG în domeniul reciclării și al materialelor pentru construcții deținute în Australia și SUA.

“Vom folosi experiența noastră integrată și lanțul de distribuție în domeniul oțelului și al mineritului pentru a aduce valoare adăugată. Grupul nou format va îngloba oțelăriile integrate ale Liberty din Whyalla, afacerile miniere și cu cocs metalurgic din Australia, activele Grupului Liberty House din Marea Britanie și facilitățile de producție preluate de la ArcelorMittal din Europa”, a declarat Președintele executiv al GFG Alliance, Sanjeev Gupta.

Achiziția activelor ArcelorMittal din Europa va permite creșterea capacității de producție a Liberty pe o gamă completă de produse plate și lungi, ceea va duce la o evoluție pe zona de producție minieră și de oțel pentru grupul Liberty.

GFG Alliance este formată din Liberty, companie care oferă servicii în zona industrială și metalurgică – SIMEC, companie care oferă servicii de infrastructură, Wyelands – servicii financiare și bancare – JAHAMA – divizia de real estate a grupului – și fundația GFG care are ca obiectiv crearea și retenția de talente în zona de industrie și inginerie.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii