Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

UE a alocat 726 milioane euro pentru Drumul Expres Craiova-Piteşti 

Comisia Europeană a aprobat marţi construirea Drumului Expres între oraşele Craiova şi Piteşti, cu o contribuție UE de 726 de milioane de euro.  
fonduri europene

Suma va fi alocată prin intermediul politicii de coeziune și va contribui la crearea noii legături, de 121 km, dintre cele două oraşe, transmite Agerpres.

Proiectul ar trebui finalizat până la sfârşitul anului 2023 şi face parte din reţeaua transeuropeană de transport. Acesta include construirea a două benzi de circulaţie în fiecare direcţie, 10 tronsoane de racord şi 75 de poduri sau pasaje.

“Noul drum expres va îmbunătăţi traficul în regiune, unde în prezent deplasarea se desfăşoară cu viteze medii sub 60 km/h, iar numărul deceselor este cu 5,8% peste media din România. Reducerea timpului de călătorie între Craiova şi Piteşti va diminua costurile de transport şi va spori eficienţa economică a reţelei rutiere din România. Eliminarea traficului pe distanţe lungi din zonele construite va reduce congestia, poluarea, precum şi numărul accidentelor şi va îmbunătăţi calitatea vieţii locuitorilor. Acest drum va crea locuri de muncă temporare şi ar trebui să stimuleze comerţul în zonă, generând astfel dezvoltare economică şi sporind accesul la locuri de muncă”, se arată în comunicat.

Drumul Expres Craiova-Piteşti va deservi în condiţii bune traficul de tranzit internaţional, de mărfuri şi persoane de pe teritoriul României, asigurând mobilitatea şi conectivitatea regiunii sud-vestice a ţării cu reţeaua naţională TEN-T Core.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii