Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Tech |
|

UE aduce acuzații grave retailerului Amazon

UE acuză Amazon că se foloseşte de poziţia dominantă pe piaţă pentru a profita de comercianţii mici care îşi vând produsele pe platforma sa.  
106 dosar Amazon

Uniunea Europeană a acuzat Amazon că afectează concurenţa pe piaţa de retail, folosindu-se de “monopolul” sau pentru a profita de comercianţii mici care îşi vând produsele pe platforma sa online, transmite Reuters marți, 10 noiembrie.

Punerea sub acuzare, anunţată de comisarul pentru concurenţă Margrethe Vestager, este cea mai recentă măsură europeană împotriva unui gigant american al tehnologiei, scrie news.ro.

Comisia Europeană a investigat Amazon pentru dublul său rol de piaţă de desfacere pentru micii comercianţi şi de comerciant concurent, în timp ce compania este cercetată în Statele Unite pentru posibile rele tratamente aplicate vânzătorilor, precum şi pentru dubla sa calitate.

Potrivit  Comisiei Europene, Amazon se foloseşte de informaţii sensibile, care arată care produse sunt populare şi care nu, pentru a oferi produsele proprii cele mai potrivite.

Amazon nu este de acord cu acuzaţiile aduse de UE. “Amazon reprezintă sub 1% din piaţa globală de retail, există retaileri mai mari în fiecare ţară în care desfăşurăm activităţi”, a arătat compania.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii