Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Ucraina a cerut Statelor Unite și Germaniei să impună sancțiuni față de compania de gaze Gazprom

În condițiile acordului cu Budapesta pentru furnizarea de gaze pe termen lung, Gazprom nu va mai livra gazele sale Ungariei prin Ucraina, ci prin Serbia și Austria.
gazprom_1

Ucraina acuză compania de gaze a Rusiei, Gazprom, de folosirea energiei ca armă, după ce gigantul energetic a implementat un acord de tranzit cu Ungaria care privează Kievul de stocurile de gaze, transmite Reuters.

Yuriy Vitrenko, șeful celei mai mari companii ucrainene de gaz și petrol, a cerut Washingtonului și Germaniei să onoreze ceea ce el a numit ca fiind angajamente de a fi mai duri cu Moscova, în contextul gazoductului Nord Stream 2 care livrează gaze din Rusia până în Germania.

„Kremlinul face asta intenționat. Nici măcar nu este vorba despre amenințare, este folosirea evidentă a gazului ca o armă”, a scris Vitrenko pe Facebook.

„O declarație comumă emisă de SUA și Germania spune că, dacă Kremlinul folosește gazul drept armă, ar urma un răspuns adecvat. Așteptăm impunerea sancțiunilor asupra a 100% din subsidiaritatea Gazpromului, operatorul Nord Stream 2”, a declarat acesta.

El se referea la un acord dintre Berlin și Washington în privința Nord Stream 2, acord care a fost încheiat în iulie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii