FacebookTwitterLinkedIn

Un partid de dreapta din Ucraina a organizat un protest sâmbătă seară, din cauza unui plan care oferă un statut special regiunii Donbass, controlată de separatiştii pro-ruși.

Potrivit ministrului de Interne, Denys Monastyrskiy, opt poliţişti au fost răniţi în timpul conflictului, iar autorităţile au declanşat o anchetă penală. 

Interacțiunea a devenit violentă atunci când când poliţiştii au încercat să-i percheziţioneze pe protestatarii aflaţi în apropiere de biroul preşedintelui, iar aceştia s-au opus, a declarat Monastyrskiy.

„Constituţia garantează dreptul la proteste paşnice. Toţi cei care au fost supuşi controalelor de bază ar fi avut voie să intre în piaţa din faţa biroului preşedintelui”, a spus Monastyrskiy.

Grupul de protestatari a declarat că violenţa a fost provocată de poliţişti în momentul în care aceştia au blocat accesul în clădire.

„Acest regim este de fapt unul anti-ucrainean”, a spus Andriy Biletsky, liderul partidului.

Proiectul, „Formula Steinmeier”, prevede organizarea de alegeri libere în Donbas, pe baza cărora regiunea să capete un regim special de cvasi-autonomie.