FacebookTwitterLinkedIn

Tranzacția s-a încheiat în septembrie, UMB fiind asistat de PeliFilip.

Dezvoltat de UBM în perioada 2007 – 2009, CLP cuprinde duprafețe închiriabile curprinse între 1.750 de metri pătrați și 45.000 de metri pătrați, care pot fi utilizate atât pentru activităţi de depozitare, distribuţie, cât şi producţie pentru industria uşoară.

Putem observa o tendință de creștere pe piața imobiliară din România, datorată numărului tot mai mare de tranzacții care au fost deja încheiate sau care urmează a fi încheiate. Această tranzacție se adaugă bogatului nostru palmares în sectorul industrial, fiind implicaţi în numeroase tranzacții de acest tip în ultimii ani. Suntem încântați că am avut oportunitatea de a asista UBM în cadrul acestui proiect în România”, a declarat Ioana Roman, Senior Associate al PeliFilip.

UBM Development AG este unul dintre principalii dezvoltator hotelieri din Europa. În centrul strategiei sale de dezvoltare se află zona hotelieră, clădirile de birouri și cele rezidențiale, din trei piețe principale – Germania, Austria și Polonia. Din august 2016, acțiunile dezvoltatorului sunt cotate pe principalul segment de piață al Bursei de Valori din Viena.

Departamentul de Real Estate al PeliFilip, coordonat de Oana Bădărău, cuprinde 13 avocați, dintre care doi parteneri și cinci avocați seniori. În 2016, această echipă a fiind implicată în peste 20 proiecte majore de real estate.

CTP va ajunge la investiții de 300 de milioane de euro în CTPark Bucharest West, până în 2020

În prezent, CTP deține lângă București circa 500.000 de metri pătrați suprafață închiriabilă, dispusă în două parcuri logistice și industriale, ambele cu acces direct de pe autostrada A1: CTPark Bucharest (situat la km 13) și CTPark Bucharest West (localizat la km 23).

La nivel național, dezvoltatorul administrează 650.000 de metri pătrați, suprafață închiriabilă, dispuși în zona Bucureștiului și în apropierea altor nouă orașe din țară (Arad, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitești, Salonta, Sibiu, Timișoara și Turda). CTP plănuiește să atingă în România o suprafață închiriabilă totală de aproximativ un milion de metri pătrați, până la finele anului viitor.

CTP deține CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu peste 4,1 milioane de metri pătrați de spații de clasa A, în peste 60 de zone.

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator de parcuri industriale și logistice din România și Europa Centrală și de Est (ECE), va ajunge la investiții de 300 de milioane de euro, până în 2020, în proiectul CTPark Bucharest West, poziționat la 23 de kilometri vest de centrul Capitalei.

CTP a achiziționat teren în zonă, astfel încât să poată ajunge la o suprafață construită de peste 700.000 de metri pătrați, până în 2020, ceea ce ar face din CTPark Bucharest West, cel mai mare parc industrial din Europa de Est, susțin reprezentanții companiei. CTP a achiziționat CTPark Bucharest West în 2015, moment în care parcul avea circa 130.000 de metri pătrați de suprafață construită (Bucharest West I și Bucharest West II). Între timp, au mai fost dezvoltați alți 100.000 de metri pătrați și 100.000 de metri pătrați sunt în construcție.