Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Afaceri |
|

Uber: Platformă de mobilitate cu zero emisii până în 2040

Uber își propune să devină o platformă de mobilitate cu zero emisii până în 2040, în 10.000 de orașe și șase continente, toate călătoriile urmând să fie realizate în vehicule cu zero emisii poluante.  
Uber Green

Până în 2025, 50% din totalul kilometrilor parcurși în șapte capitale europene (Amsterdam, Berlin, Bruxelles, Lisabona, Londra, Madrid și Paris) se vor realiza în vehicule cu zero emisii. Acest lucru va fi posibil, parțial, datorită fondurilor pe care Uber le pune la dispoziția a sute de mii de șoferi din Europa, Statele Unite și Canada, în valoare de 800 milioane de dolari. Cu ajutorul acestor fonduri, șoferii vor putea face tranziția către mașini cu zero emisii.

Până la finalul anului 2021, Uber Green va fi disponibil, de la cele 37 de orașe în care serviciul este disponibil în prezent, în 60 de orașe, printre care se numără Londra și Barcelona.

Un alt pas făcut de companie pentru a oferi noi opțiuni de micro-mobilitate a fost integrarea trotinetelor electrice Lime în platforma Uber.

„Fiind cea mai mare platformă de mobilitate din Europa, avem un rol important de jucat în combaterea schimbărilor climatice și în susținerea recuperării verzi. Ținând cont de responsabilitățile pe care le avem față de șoferi, utilizatori și orașele în care suntem prezenți, ne-am asumat niște obiective ambițioase prin care dorim să urgentăm electrificarea platformei noastre. Odată cu implementarea strategiei de a deveni, până în 2040, o platformă de mobilitate cu zero emisii, țările europene ca România vor fi lideri ai schimbării în următorii cinci ani”, a declarat Nicoleta Diaconu, Country Manager Uber România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii