Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Transport |
|

Uber France trebuie să plătească 180.000 de euro către șoferii de taxi

Decizia Curții de Apel din Paris arată că societatea Uber France trebuie să plătească suma de 200 de euro, drept prejudiciu moral, unui număr de 910 de şoferi de taxi.  
uber

Pe lângă banii pentru șoferi, Uber France trebuie să plătească 5.000 de euro Sindicatului societăţilor cooperative ale şoferilor de taxi din regiunea pariziană.

”Este o hotărâre foarte bună. Va determina alte platforme să nu facă transport ilegal”, a salutat președintele sindicatului taximetriştilor, Christophe Jacopin. ”Nu doar că este o spoliere a celor care exercită această meserie legal, ci și a pasagerilor, puși în pericol. Atunci când te transportă o persoană obişnuită, fără asigurare, pune viaţa oamenilor în pericol”, a adăugat el.

La baza acestei decizii se află o ofertă lansată de Uber, în perioada februarie 2014 -iulie 2015.

Oferta Uber Pop permitea utilizatorilor să ia legătura cu vehicule ai căror şoferi erau simpli particulari, nu deţinători ai unei licenţe de taxi sau vehicul de turism cu şofer (VTC).

Tribunalul a stabilit că Uber a încălcat regulile pieţei şi a ”provocat în mod necesar un prejudiciu moral, constând în atingerea imaginii şi reputaţiei şoferilor de taxi”.

Uber Pop a adus companiei mai multe probleme în justiţie şi un val de proteste din partea taximetriştilor. După retragerea ofertei, compania a fost condamnată la sfârşitul lui 2015, de către Curtea de Apel din Paris, la plata unei amenzi în valoare de 150.000 de euro.

Această activitate ”a fost suspendată în Franţa în 2015”, a precizat o purtătoare de cuvânt a Uber.

Uber asigură publicul că aplicaţia recurge numai la şoferi cu licenţă, ”care dau aceleaşi examene ca şoferii de taxi”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii